< Projektjeink

Hogyan tudok a kereskedelmi elvárások alapján iránymutatást adni a termelésnek és jobb eredményt elérni? (in Hungarian)

A kiinduló pont

Jelentős felvásárlási hullám után Magyarország egyik vezető élelmiszeripari cégcsoportja az értékesítés által vezérelt irányítási modellt tűzte ki célul. A vevőkkel szembeni egységes fellépés támogatásához a gyártással és a pénzügyi területtel közös fogalmakra és adatokra épített döntéshozatali mechanizmusokra és az azt támogató technológiai környezetre volt szükség.

Akihívás:

Egységes mérési elvek mentén visszajelzést és iránymutatást adni a gyártás és a kereskedelem teljesítményéről úgy, hogy az időben tudja támogatni az értékesítési és termelés tervezési döntéseket.

A megoldás:

  • Egységes definíciós keret a sztenderd előállítási költségre, ami elválasztja az értékesítési- és gyártási teljesítményt.
  • Részletes döntéshozatali modell, megbeszélés naptárral, agendával, megbeszélendő riportokkal.
  • Szervezetfejlesztési javaslat, hogy legyen, aki fenntartja a működést.
  • Technológiai fejlesztési javaslat a gyorsabb és kényelmesebb információáramláshoz.

Az eredmény:

Gyorsabb és pontosabb havi zárási folyamat, hatékonyabb megbeszélés struktúra, az egységes formátumú riportok mentén hatékonyabb információ előállítás és fogyasztás. A magabiztosabb kereskedelmi döntések nyomán tisztuló termék portfolio, javuló üzemi eredmény.

A megközelítés

Közös üzleti alapfogalmak

A termelési, a kereskedelmi és a pénzügyi területtel közösen kialakítottuk azt a közös fogalmi rendszert, amely mentén a heti / havi teljesítmény visszamérése mindenki számára egyértelmű iránymutatást tud adni.

Egyértelmű folyamatok

Egységesítettük a havi pénzügyi zárási folyamatot és az ahhoz kapcsolódó havi teljesítményértékelő megbeszélések menetrendjét, tematikáját és elvárt eredményeit (pl. elkészítendő riportok). Ahol erőforrás igényt érzékeltünk, ott szervezetfejlesztési javaslattal támogattuk a fejlődést, az adatáramlási folyamat gyorsításához technológiai fejlesztési javaslatot fogalmaztunk meg.

Világos feladatok a továbblépéshez

Világos feladatok a továbblépéshez csoportirányítás folyamatos kihívást jelent főleg egy egy olyan gyorsan mozgó iparágban, mint az élelmiszer kereskedelem. A továbblépéshez részletes akciótervet dolgoztunk ki, a megvalósítás nyomonkövetésében segítettünk az érintett kollégáknak.

A technológiai háttér

A csoport SAP ERP-t használ, amit fokozatosan terjeszt ki a felvásárolt cégek számára. A döntéstámogató riportok SAP BW-ben kalkulált és kialakított riportokon keresztül készülnek, de még főként Microsoft Excel és PowerPoint kivezetéssel.

Az SAP ERP kiterjesztése sok esetben üzleti felelősök által felügyelendő folyamati egységesítést igényel, mivel a korábban külön működő cégek eltérő üzleti megoldásokat (pl. bónusz kondíciókat) használnak.

A közös nyelv használatának támogatásához közös adatérkeztető réteget, könnyen integrálható és átlátható adatmozgató platformot és modern vizualizációs képességekkel rendelkező elemző eszközt javasoltunk kiépíteni.

How can digitization help you?
Email us
hello@nextwitservices.com
Call us
+36 30 612 3243